Custombuilt

Een unieke fiets die perfect bij je past

Santos wil graag de beste fiets bouwen, voor jou. Daarom bouwen we voor iedereen een unieke fiets; Custombuilt.

Voordat we gaan bouwen, willen we eerst alles van je weten. Met jouw wensen kunnen we vervolgens de beste onderdelen bij elkaar zoeken. Je kunt alles kiezen. Van frame tot koplamp en van versnellingssysteem tot spatbord (of niet, als je die niet wilt). Wij zorgen voor de Santos kwaliteit. We weten van al onze onderdelen wat ze kunnen, dus vraag ons er gerust naar.
We helpen je graag.

Custombuilt

Stel je fiets volledig samen en kies elk onderdeel van je fiets. Als Speciallist willen we je graag helpen met het samenstellen van jouw Santos fiets

v.s. Special

Een fiets die Santos alvast heeft samengesteld op basis van de ervaringen van al je voorgangers. Lekker snel leverbaar ook.

De belangrijkste keuzes

Kies wat bij je past

Welk frame heb je nodig?

Jouw wensen bepalen de keuze van het frame. Neem je veel of weinig bagage mee? Fiets je vooral op de weg, liever onverhard of een combinatie van beide? Voor elk doel is een passend frame. En weet je, jouw frame is maar liefst in 29 kleuren beschikbaar!

Uitvoering

Kies de uitvoering die je wilt en dan bedoelen we het versnellingssysteem. Bij ons kun je kiezen uit een derailleur, naafversnelling (Rohloff) of bracket versnelling (Pinion), met riem- of kettingaandrijving.

Customizen

Stuur, zadel, banden, velgen, spatborden, remmen, verlichting, voorvork, pomp, barends, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt, welke je wilt en hoe je ze wilt. Én je bepaalt zelf de kleur!

1. Frame

Welk Santos frame heb je nodig?

Het frame is de basis van je fiets, het platform. Welk frame voor jou geschikt is hangt af van je wensen.
Denk goed na over de volgende vragen.

Bagage

Hoeveel bagage wil je meenemen?

Met veel bagage heb je een sterker frame nodig dan zonder. Daarom is het belangrijk om goed af te wegen wat je met je fiets gaat doen. Ga je bijvoorbeeld alleen achtertassen meenemen of wil je ook een lowrider met voortassen? En is er extra ruimte voor drinkflessen nodig?

Verhard of onverhard

Waar ga je fietsen?

Rijdt je het liefst op de weg of vooral onverhard? Op vakantie beland je wel eens op kleine, hobbelige wegen. Dan is comfortabele luchtvering misschien wel fijn. Tijdens een ritje woon-werk is het een ander verhaal. Weeg goed af waar je het meeste gaat fietsen.

Verende voorvork?

We hebben vaste- en verende voorvorken en de keuze is een kwestie van smaak. Het heeft echter wel invloed op het type frame dat voor jou geschikt is.

Dames frame?

We hebben drie soorten frames; dames, heren en mixte. Vind je een lage instap belangrijk, kies dan voor een dames- of mixteframe.

E-Bike

Ben je op zoek naar een E-bike?

Een Santos E-bike is flexibel en modulair. Dat houdt in dat we de meeste frames kunnen opbouwen als E-bike. Het elektrificeren van je Santos kan dus nu óf later nog! 

2. Uitvoering

Kies het juiste versnellingssysteem

Rohloff naaf

  • Met 14 versnellingen in de naaf.
  • Geschikt voor riem en ketting.

Pinion versnellingsbak

  • Met 9, 12 of 18 versnellingen in het bracket.
  • Geschikt voor riem en ketting.

Derailleurversnelling

  • Verschillende types

Riem

Een Santos met riemaandrijving is schoon, stil en snel. Deze onderhoudsvriendelijke aandrijving hoef je niet te smeren en loopt altijd soepel. Zo heb je meer tijd om te fietsen!

De Santos riemaandrijving gaat héél lang mee. We maken onze frames speciaal geschikt en we gebruiken extra slijtvaste, grote tandwielen in combinatie met de meest slijtvaste riem die je kunt krijgen (Gates CDC Original riem). Meer weten?

Ketting

Een ketting kan natuurlijk ook. Je hebt wat meer onderhoud dan bij de riemaandrijving, maar hij is wel beter verkrijgbaar in het buitenland.

3. Customizeren

Pas ‘m aan zoals je wilt

Santos Kleuren

Hou je van kleur? Begin dan alvast met nadenken, want onze frames zijn er in 58 kleuren, de letters in 14 en die kun je matchen met de 6 verschillende Rohloff, Pinion of SON kleuren.

Proefzitten

Velgen, spatborden, remmen, verlichting, pomp, stuur, bar-ends, zadel, banden, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt en welke je wilt.

Proefzitten kan bij ons in de showroom. Op de pasfiets kun je sturen en zadels proberen, voor jouw beste zithouding.

Afspraak maken?