Race Lite PX

Zorgeloze endurance racer met power

De Race Lite PX is met zijn racebocht, smalle bandjes, carbon voorvork, raceremmen én Pendix middenmotor de lichtste E-bike in het Santos assortiment. Met minder dan 20 kilo is deze powered endurance racer de meest sportieve 365 dagen per jaar fiets.

Uitgerust met de onderhoudsarme Rohloff naaf, Gates tandriem en SON verlichting is het de droomfiets voor iedere sportieve forens. Een aanwinst voor die mensen die zich thuis voelen op een traditionele racefiets en net dat duwtje in de rug willen. Laat de auto staan en cruise naar je werk, zonder een druppeltje zweet.

In de zomermaanden neem je de Race Lite mee naar de Alpen. Ondersteund door de Pendix middenmotor en chique batterij liggen beklimmingen als de Stelvio of de Mont Ventoux binnen handbereik. Twee tasjes op de Lite drager, een creditcard in je zak en er gaat een nieuwe wereld voor je open.

Met de iets bredere banden en spatborden is de Race Lite PX je comfortabele en snelle partner voor thuis en op vakantie.

Santos PX technologie

The power of simplicity

 

Op zoek naar de meest betrouwbare E-bikes met middenmotor startte Santos een samenwerking met Pendix. Wat tot stand kwam is een solide, duurzame middenmotor met speciale Santos PX software en een grotere actieradius. Santos geeft 100.000km of 5 jaar garantie op de motor van alle Santos PX E-bikes.

Grotere actieradius door
Santos PX software

100.000 km / 5 jaar garantie op 
Pendix voor Santos PX motor

Clean en licht

E-bike < 20kg

E-bike < 20kg.

Glad afgewerkte lasnaden,
geen overbodige nokjes

365 dagen per jaar
te gebruiken

Licht en snel

Super stijf frame

De Race Lite PX heeft een super stijf frame en is een lichtgewicht in zijn klasse. Comfortabel en snel, voor woon-werk verkeer en mooie beklimmingen in de bergen.

Schoon en snel

Onderhoudsarme commuter

De Race Lite PX is de ideale fiets voor woon-werkverkeer. Hij is snel, licht én schoon. Afgemonteerd met de onderhoudsarme Rohloff versnellingsnaaf met riemaandrijving maakt deze fiets je ideale partner, 365 dagen per jaar.

Met de Lite drager steek je bovendien zo je laptop, handdoek en schone onderbroek in een tas.

Geen overbodige nokjes

Mooi afgewerkt, clean

Het oog wil ook wat, natuurlijk. En naast zijn functie is dát waar de Race Lite PX in uitblinkt. De frames zijn mooi afgewerkt, clean en dedicated. Zo heb je afgewerkte lasnaden en een semi-geïntegreerd balhoofdstel. Met de strakke Santos-for-Pendix accu, zijn riemaandrijving en eventueel een Lite drager erop is hij minimalistischer dan ooit.

Mét of zonder spatborden

Veel bandvrijheid

Je kunt hem opbouwen zoals je wilt, als strakke commuter of snelle racer. De Race Lite PX heeft ruimte voor 35mm banden zonder spatborden en 28mm met.

Wist je dat we een lange remhoef gebruiken waarmee, ook mét spatbord, ruim voldoende bandvrijheid overblijft? Dat maakt hem comfortabel, het hele jaar door.

Gebruik ‘m het hele jaar door

365 dagen per jaar

Bouw ‘m op als onderhoudsarme commuter of snelle klimmer. De Race Lite PX is je beste vriend voor die pittige beklimmingen in de Alpen en de ritten naar je werk, het hele jaar door! Met de LiteRack neem je eenvoudig twee lichte tassen mee.

Cobineer er op los

NIEUW: 58 Accukleuren

Van de M&M’s in onze showroom tot de 58 verschillende framekleuren; we houden van kleurtjes en het combineren ervan.

Vanaf nu geven we Santos PX rijders de mogelijkheid om de Santos PX Accu in één van de 58 framekleuren te kiezen. De accu’s worden op excact dezelfde manier gelakt als de frames. Zo kun je ervan uit gaan dat de lak van je frame identiek is aan die van je accu. Maar misschien neem je wel een contrasterende kleur.

Duurzame aandrijving

Compitabel met Rohloff


Op de Trekking Lite PX zijn twee soorten aandrijving mogelijk; Rohloff en derailleur.
Kies wat het beste bij je past.

Betrouwbare
Rohloff naaf

Aandrijfriem

Duurzame
Santos riemaandrijving

Zorgeloos fietsen, weinig onderhoud

Betrouwbare Rohloff naaf

Met de betrouwbare en gebruiksvriendelijke interne versnellingen van Rohloff met Santos riemaandrijving maak je zorgeloos véél kilometers. Het maakt de Race Lite een ‘low maintenance’ en 365 dagen per jaar fiets.

De Rohloff naaf heeft 14 versnellingen en is er in 6 kleuren.

       

Langere levensduur, minder onderhoud

Duurzame Santos riemaandrijving

Met de juiste riem en tandwielen is de aandrijving van je fiets super duurzaam. De Race Lite heeft deze duurzame Santos riemaandrijving. Dat betekent vaste achterpadden (zodat je achterwiel altijd recht staat) en Gates riemaandrijving. Zo kun je véél en geruisloos fietsen. Wel zo fijn.

   

Unieke combinatie

Rohloffnaaf met raceshifters

Een Race Lite PX is uitgerust met Rohloffnaaf. Die is betrouwbaar, super duurzaam en onderhoudsarm. Kies de soepele draaishifter van Co-Motion óf raceshifters (van bijvoorbeeld Sram) om hem te bedienen. Ze kunnen beiden op een racebocht gemonteerd worden.

De combinatie van Rohloff en raceshifters is uniek. De nette Gebla click-box zorgt ervoor dat je met een naafversnelling tóch het schakelgevoel van een racefiets kunt behouden. Voor de echte liefhebber dus!

Veel kleuren

Custombuild

Santos Split Part

Eccenter

8 maten

Jouw Santos in je eigen kleur

Juicy kleuren

Keuze uit meer dan 50 framekleuren en 14 letterkleuren. Maak je Santos fiets eigen en uniek; retro of juist op de tijd vooruit.

Maak het plaatje compleet en combineer erop los met Rohloff, Pinion en de SON verlichting.

Custombuilt

Voor iedereen een unieke fiets

Welk frame heb je nodig?

Jouw wensen bepalen de keuze van het frame. Neem je veel of weinig bagage mee? Fiets je vooral op de weg, liever onverhard of een combinatie van beide? Voor elk doel is een passend frame. En weet je, jouw frame is maar liefst in 29 kleuren beschikbaar!

Uitvoering

Kies de uitvoering die je wilt en dan bedoelen we het versnellingssysteem. Bij ons kun je kiezen uit een derailleur, naafversnelling (Rohloff) of bracket versnelling (Pinion), met riem- of kettingaandrijving.

Customizen

Stuur, zadel, banden, velgen, spatborden, remmen, verlichting, voorvork, pomp, barends, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt, welke je wilt en hoe je ze wilt. Én je bepaalt zelf de kleur!