Het is juli 2019 en ik rijd met mijn twintig jaar oude Santos naar Hilvarenbeek. Al die jaren heeft hij me trouw gediend. Maar dit wordt zijn laatste ritje. We rijden naar Henk Baars. Daar staat mijn nieuwe Santos op me te wachten. Santos Travelmaster 3+. Met 27,5 inch wielen, Rohloffnaaf, Gates belt, schijfremmen, racebocht en SRAM shifters. Zwart geanodiseerd. The full Monty, dus. Nou, eigenlijk bíjna the full Monty. Want geen licht. Vond ik niet nodig. Toen.

 

Goed. Zo trots als een kat met zeven staarten rijd ik terug naar Tilburg. Wat een heerlijke fiets.

En in de loop van de volgende mooie zomermaanden fietsen mijn lief en ik heel veel kilometers. Mooie tochtjes in Brabant en Limburg, prachtige geaccidenteerde routes in de Vaucluse rondom de Mont Ventoux en de route van Paul Benjaminse naar Parijs en terug. Pauline, mijn partner, wordt óók gegrepen door de kwaliteit, het comfort en de schoonheid van de Santos. In oktober kan zij haar nieuwe Santos ophalen.

 

 

 

 

Pauline besloot wél licht op haar fiets te laten installeren. Ik vond dat eigenlijk allemaal maar rare fratsen. Immers, ik had led-lampjes die me als het donker werd, zichtbaar maakten. Maar dat was het dan ook. Tenminste als de lampjes waren opgeladen. Dan stopte ik als de schemering inviel en monteerde ze op de fiets. Deed ik al jaren zo. Geen probleem. Totdat het herfst werd en winter en de dagen korter en korter werden. Als we een mooie tocht maakten

floepte het licht van Pauline aan als het wat ging schemeren. Als we over een mooi bospad fietsten, ging haar licht ook automatisch aan. Maar het meest verbazend en jaloersmakend was toch wel de bundel licht die haar Son koplamp de duisternis in spoot. Tjonge jonge, wat een luxe.

 

 

 

Langzamerhand moest ik dus aan mezelf en aan Pauline toegeven dat ik óók de luxe en de veiligheid van licht op mijn fiets wilde. Dus zo rond half januari ging ik maar eens praten met Henk Baars. Wat dat nou zou kosten als ik alsnog Sonverlichting op de Santos wilde. Tja, als spijtoptant ben je altijd de sigaar. Maar Henk haalde me het vel niet over de oren en nadat de onderdelen binnen waren, installeerde vakman Paul professioneel mijn nieuwe verlichting.

Zo. Klaar voor nieuwe tochten dit jaar. Mét licht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *